25.05.2022

Трое игроков «Арсенала» вызваны в сборную Англии

1

Кто-то едет отдыхать, а кто-то отправляется в сборную Англии, в том числе Аарон Рамсдейл, Бен Уайт и Букайо Сака.

«Канониры» вызваны в состав сборной Англии, которая проведет 4 матча в июне. В рамках Лиги наций УЕФА англичане сыграют 4 июня против Венгрии на «Пушкаш Арене» в Будапеште. 7 июня их ждет выездной матч со сборной Германии, 11 июня «львы» примут итальянцев, а 14 июня - венгров.

Оставшиеся 2 матча группы будут доиграны в сентябре.

 

Больше контента – в нашем телеграм-канале. 

fc-arsenal.com,  https://t.me/Ooohtobeagooner

Источник
www.arsenal.com
Автор:
MissingHenry

Комментарий

Перс 25.05.2022 11:33

Вверх
+3/-0
Вниз

Вот же сучья УЕФА!((((((((((((((( Бюрократы они и в футболе бюрократы - вся их суть выражена в короткой фразе: деньги давай, да... А  людям бы отдохнуть, с семьёй побыть, в море откиснуть - пахали же 10 месяцев, как проклятые... Нет, нате вам лигу наций. Букашку жалко - заездят паренька. Одна надежда: клали они на эту лигу наций, будут играть в пол ноги.

printerpetrovich 25.05.2022 12:55

Ответ на комментарий пользователя Artem23

Вверх
+3/-1
Вниз

Это миф. На топ уровень как раз и выходят те, кто вывозит такие нагрузки и ментально, и физически. Остальные в League One играют или в молодежке до 25 лет сидят (привет, Деян Илиев). Есть же банальное понятие "отсев", когда из 100 пацанов в академии только один-два будут в итоге играть в Премьер-Лиге (и получать "такие бабки")

От того, что тебе предложат 100к евро в неделю, ты на таком уровне автоматически работать не сможешь

Anvarius 25.05.2022 12:51

Ответ на комментарий пользователя Перс

Вверх
+3/-0
Вниз

Они ведь не за булку хлеба будут играть. И себя кстати надо показать в сборной. Скоро ЧМ как никак. Не думаю, что кто-то да расстроился вызовом в сборную. Более того, скорее всего, обрадовались. Так что пожелаю успеха им и игры в основе

printerpetrovich 25.05.2022 12:58

Ответ на комментарий пользователя Ars87

Вверх
+3/-1
Вниз

Если бы на заводе так платили. А вот футболистом уровня АПЛ стать довольно сложно, когда тысячи желающих отсеиваются именно по причине, что не вывозят ментально и физически, хоть и талант есть

Artem23 25.05.2022 16:55

Ответ на комментарий пользователя printerpetrovich

Вверх
+0/-0
Вниз

Да дело не в АПЛ или 100к в неделю, практически любой футболист получает незаслуженно много, я к примеру работаю на заводе, и у меня зарплата ниже чем может позволить работодатель, у нас же еще сделали от продаж, а продажи у нас высокие( когда сбыт тот же получает в 3-3.5 раза больше) а выпус на прямую зависит от меня, то дайте мне мою мою зарплату(не получку), я не говорю что мне нужно ого-го, просто дайте мне мое. Так вот к нашим баранам, футбол стал больше для богатеев, для шейхов, милиардеров американских, и остальной шелупони, вот они между собой письками и меряются, у кого что круче( и это даже касается маленьких и средних клубов), всем нравиться соревноваться между собой, и соответственно вбухивать деньги в свои игрушки. А игрушки эти уже лафу почувствовали вот тоже и капризничают. Но это все херня)))

Michal 25.05.2022 20:53

Ответ на комментарий пользователя printerpetrovich

Вверх
+2/-0
Вниз

Конечно смотрел. И не только с ним. 
Я правда не очень понял твоего вопроса? Или ты считаешь, что после 1,5 месяца дуракаваляния все приходят к первому матчу в немереных кондициях, просто таки бутсой землю роют? Я с этим не согласен
 

aimurads@mail.ru 25.05.2022 14:58

Ответ на комментарий пользователя Babayev

Вверх
+3/-0
Вниз

Эх хотелось бы в след сезоне видеть:  Мартинелли в центре, ЭСР и Сака на флангах, а Эдегора под нападением. Только на предсезонке важно чтобы научились вместе играть. А так индивидуально все таланливые. Еще купить бы топ игроков на каждую позицию чтобы можно ротировать состав. 

Перс 25.05.2022 13:56

Вверх
+11/-0
Вниз

Я не настаиваю на своей правоте. Это всего лишь мнение. Считаю, что футбол на уровне сборных должен быть ограничен ЧМ и чемпионатами континентов, товарняки свести до минимума, а ЛН упразднить. 

printerpetrovich 27.05.2022 07:49

Ответ на комментарий пользователя Перс

Вверх
+0/-0
Вниз

ЛН по сути и есть товарняки, но с определенной целью. Упразнишь ее, и сборные снова начнут играть товарняки в тех же количествах

сygunner 25.05.2022 16:03

Вверх
+3/-11
Вниз

переклад статті з The Athletic - інтерв'ю з Рііс Нелсон, арендованим цього року до Фейєноорду

Коли починається дзвінок у Zoom, Рейс Нельсон вітається простим: «Як справи?» і щось він пропустив. «У мене все добре, чоловіче. Приємно чути англійський акцент», — посміхається він. 22-річний гравець отримав користь від відчуття знайомства, яке змішалося з новими враженнями протягом року, коли він був орендою у «Фейєнорді». Звісно, ​​він все ще може говорити англійською в Нідерландах, але, коли він це робить, він зустрічається з голландським дзвінком — постійним нагадуванням про відстань від його південнолондонських коренів. Ситуація покращується після того, як Нельсон не зміг зайняти місце в першій команді в Арсеналі, перш ніж отримати травму паху у вересні, незабаром після переїзду в Роттердам. Він став стабільним гравцем для команди Арне Слота, допомагаючи їм вийти у фінал Ліги конференції Європи проти «Роми» сьогодні (у середу). Частково його останній успіх пов’язаний з тим, як він краще доглядає за своїм тілом. «Проходячи по службі (в «Арсеналі»), я не був безстрашним, але мені було байдуже, скільки тренувань я проведу за межами «Арсеналу», — розповідає Нельсон The Athletic. «Мені було все одно, що я їм. Можливо, я не спав занадто пізно, і я просто робив багато різних речей. Але тепер мені насправді потрібні ці додаткові години, щоб відновитися. «Спочатку я ненавидів ходити в спортзал лише для того, щоб зробити невеликі розтяжки. Тепер мені буквально доводиться приходити раніше, щоб зробити 15 хвилин на розтяжку, а потім повертатися після тренування, щоб зробити додаткові біти на паху або підколінних сухожиллях. «Ці зайві дрібниці, мабуть, є основним фактором, чому мій сезон перейшов від того, щоб не грати насправді, перебувати на лавці запасних, отримати травму, до теперішнього перебування в команді та прагнення до більшого у фіналі (Ліги конференцій). Просто через те трохи зайвого, яке я вклав за лаштунки, що є благословенням. Мені потрібно просто продовжувати це робити і, сподіваюся, просто продовжувати підніматися».

Послідовність є ключовою. У «Арсеналі» минулого року Нельсон провів лише 69 хвилин у Прем'єр-лізі у двох виходах на заміну, поєднуючи легкі травми та появу інших гравців, які його стримували. Його найдовша серія чемпіонату в північному Лондоні – це три ігри, які пройшли під керівництвом тимчасового менеджера Фредді Люнгберга та новопризначеного Мікеля Артети в грудні 2019 року, коли йому віддали перевагу Ніколясу Пепе проти Евертона, Борнмута та Челсі. Очікування супроводжувало вінгера більшу частину його молодої кар'єри як одного з найвідоміших випускників Хейла Енда кінця 2010-х років. Так було ще раз, коли було оголошено про його оренду у «Фейєнорд», особливо після висот, які він досяг на правах оренди в німецькому клубі «Хоффенхайм» у 2018-19 роках, забив сім голів у Бундеслізі в підлітковому віці. Його перший тиждень з Роттердамом показав, що не все йде за планом. «Це (травма паху) дратувало, тому що я приїхав у «Фейєнорд», бажаючи грати в кожну гру, щойно потрапив туди», — каже Нельсон, який виступав у кожній віковій групі Англії від 16 до 21 року. «На першому тренуванні я гудів, був дуже щасливий, позитивний на полі. «Тоді, наступного сеансу, я зробив укол і відчув щось у своєму правому паху. Я думав собі: «Будь ласка, боже, цього не може (трапитися). Не так рано». Тому я продовжував грати і нікому нічого не казав, але потім дійшло до того, що я навіть не міг стріляти правою ногою. Я просто робив все лівою ногою. Тоді я сказав фізіотерапевту: «Я відчуваю щось у паху».

Нельсон був відсутній трохи більше місяця. Він дебютував на заміні в середині жовтня, але стартував у кольорах «Фейєнорда» лише в грудні, що був вирішальним періодом для особистих роздумів. «Всі люди різні, — каже він. «Деякі гравці починають одну гру і відразу летять. Можливо (від віку) від 18 до 22, вони дійсно хороші, грають у кожну гру, а потім можуть опуститися, або деякі гравці можуть бути вгорі та вниз, що нормально для молодого гравця. «У моєму випадку я дебютував досить молодим, а потім перейшов в оренду в «Хоффенхайм», коли мені було 18, 19 років. Це було те саме — я грав три-чотири ігри і трішки попивався. Оскільки я став старшим і фактично вивчив своє тіло, мені знадобилося трохи більше часу, щоб бути міцнішим, сильнішим і насправді знати своє тіло, щоб грати в чоловічий футбол тиждень у тиждень. «Я натиснув перемикач, щоб не поспішати назад (після травми паху в цьому сезоні), а просто щоб повернутися сильним. Як молодий гравець, ви просто хочете поспішати і пропускати певні частини, коли зазвичай, вам просто потрібно чекати, робити все професійно, а потім бути сильним і готовим (тому), коли менеджер розраховує на вас, ви можете бути стійкими і грати всюди». Нельсон все ще звикає до одного методу відновлення, зокрема, якого Фейєнорд захоплювався з дня свого прибуття. «Я все ще ненавиджу крижані ванни, але це одна з речей, які ви просто повинні робити», — каже він. «Користа від цього вражаюча. Я сьогодні купався з льодом. Я буквально ненавиджу це, але мені довелося просто вскочити, залишитися на кілька хвилин і піти». Нельсон відзначив, що фізіолог з реабілітації Тім Янссен і його колега Лі Еггер разом з Пітерсом допомогли зміцнити його впевненість у цьому аспекті футболу, але на полі також спостерігається розвиток. Слот продемонстрував віру в 22-річного гравця, почавши його в 10 з 13 ігор ліги, які він був доступний після грудня, а також у всіх шести іграх на вибування в Лізі конференцій перед сьогоднішнім фіналом у Тирани, Албанія. Хоча Слот і більшість його співробітників були новими обличчями, Нельсону було легко виділити одну людину в клубі: Робіна ван Персі.

Колишній нападник «Арсеналу» та Нідерландів повернувся до клубу «Фейєнорд» з дитинства на свій останній сезон у якості гравця в сезоні 2018-19. У віці 38 років Ван Персі зараз є тренером Фейєнорда до 16 років і, незважаючи на те, що він не має офіційного титулу в першому складі, іноді допомагає їм у тренуванні. «Так, я розмовляю з ним», — зізнається Нельсон. «Іноді він приходить у середу, перед іграми Ліги конференції Європи в четвер. Я запитую його про те, які позиції мені потрібно зайняти. Певні рухи, які мені потрібно робити, певні фініші.

«Він дивовижний. Він робить це набагато простіше для вас для розуміння. Іноді м’яч потрапляє всередину, і ви йдете його розбити. Він просто такий: «Дивіться, переконайтеся, що у вас (хороший) контакт, переконайтеся, що ваше тіло знаходиться в цьому напрямку, переконайтеся, що ви просто хочете вдарити його в кут». Хоча він забив 132 м’ячі за «Арсенал», 50 у 102 матчах у старших і 58 за «Манчестер Юнайтед», усе не завжди йшло так, як Ван Персі. Легко забути, що, незважаючи на його талант, травми та конкуренція за місця означали, що знадобилися роки, перш ніж він став одним із найкращих нападників Арсеналу після переходу з «Фейєнорда» влітку 2004 року. «Він сказав, що Арсен Венгер поставив його на фланг, щоб почати, і (йому) це не сподобалося, але хтось отримав травму, і він зіграв вперед», – додає Нельсон. «Він сказав:« О, я ніколи не грав наперед. Чому ви хочете, щоб я грав наперед (зараз)? «Він сказав, що щойно почав працювати над усіма різними рухами, щоб бути трохи гострішим, ніж багато захисників. Він просто працював над цим весь час, кожен день, і на це потрібен був час, але потім він справді вжився. Це зробило його тим хлопцем, яким він є сьогодні. Тому він сказав: «Просто продовжуйте і продовжуйте наполягати у всьому, що ви робите, і ви зможете досягти цього рівня». Отже, чи насправді Ван Персі показав Нельсону ці рухи, щоб він міг почати включати їх у свою гру? «Так, він робить весь час. Маленьке падіння плеча або скорочення, щоб йти довгим або збиратися довгим, щоб скоротитися. Маленькі, прості речі, але це дає вам зайвий ярд або два, щоб потрапити в коробку і закінчити». Недостатність до довгого проходження особливо добре спрацювала в першому півфінальному матчі Ліги конференцій проти Марселя. За перші 20 хвилин Нельсон тричі потрапив у оборону французьких гостей, а втретє переміг офсайд і асистував вражаючому Луїсу Сіністеррі. Оскільки Нельсон готується до останнього шансу справити враження у футболці «Фейєнорда», ймовірно, існує здоровий баланс діяльності, не пов’язаної з футболом, щоб його думки були зайняті. У міру того, як сезон прогресував, а обмеження пандемії пом’якшилися, з’явилося більше можливостей для сімейних візитів на короткому рейсі до Роттердама, і, здається, завжди є час перейти на PlayStation, щоб зв’язатися з тими, хто ще в Англії.

Цей час простою також дає можливість для вивчення, оскільки нещодавня поїздка до художньої галереї стирчить серед футбольних публікацій в Instagram Нельсона. «Я відчуваю себе творцем. Виходячи з південного Лондона, ви можете рухатися різними напрямками. У багатьох різних галузях є люди, які можуть допомогти і навчити вас. Для мене я люблю займатися фотографією, мистецтвом, люблю моду. Мені потрібні різні речі, крім футболу. «У нас щойно було кілька вихідних, і я пішов до однієї художниці, і, як не дивно, вона теж живе в Льюїшемі. У Лос-Анджелесі, я думаю, у липні планується великий проект. Просто приємно було подивитися на її роботу. «Багато гравців насправді цього не роблять. Звичайно, деякі люди кажуть: «О, ти повинен бути на 100 відсотків зосереджений на футболі, ти не можеш робити те чи інше». Але мені подобається тримати свій розум у різних аспектах. Тому що є життя і після футболу». Нагадування про лондонське життя спалахнули Нельсоном у Роттердамі. Від того, як побачив міські футбольні клітини, подібні до тих, у яких він виріс, коли їздив до місцевих магазинів, до товаришів по команді з «Фейєнорда», які докучали йому про те, чи драма Netflix «Топ хлопчик» є точним зображенням того, що відбувається в столиці Великобританії. Ці знайомі теми, що протікають через його новий, свіжий досвід, допомогли йому знайти дім далеко від дому — хоча південний Лондон ніколи не далекий від його думок. Ближче до кінця інтерв’ю через наш мікрофон у його навушники лунає поліцейська сирена. The Athletic приносить вибачення, лише щоб він засміявся і відповів: «Це південь, чувак. не хвилюйся. Я сумую за ним."

сygunner 25.05.2022 16:52

Вверх
+1/-12
Вниз

і звідти ж стаття про наших марсельців

 

У хаосі Вільям Саліба запропонував Марселю ясність. Їхній матч проти Ніцци увійшов до останніх п’яти хвилин, де Саліба та його домашня команда вели з голом до нуля. Ставки були високі: два сусіди по Середземноморському узбережжю, другий і третій у таблиці Ліги 1, борються за місце в Лізі чемпіонів. Це гаряче суперництво: на початку цього сезону від зворотного матчу відмовилися після того, як снаряди з натовпу викликали масову бійку за участю гравців, уболівальників та персоналу. Історія та ставки створили гарячу, запальну атмосферу. Це трутовий ящик — синьо-білі сорочки марсельської юрби, перемежовані червоним світяться факелів, що відливають трибуни кольорами французького триколора. Закоханий Саліба описав Стад Велодром як «вулкан». Легко побачити, як така особистість, як Маттео Ґендузі, може процвітати тут — як він живиться пристрастю та шумом. Саліба — контрапункт, холодна голова в котлі емоцій. А потім напруга була пробита. Коли гра призупинилася на заміну, вболівальник «Марселя» вирвався на поле, забрав вільний м’яч і забив у порожні ворота. Натовп був у захваті: порівняно з тим, що сталося на стадіоні «Альянц Рів’єра» у Ніцці в жовтні, це була тривіальність — момент легковажності на шляху до хвилюючої перемоги. Деякі гравці дозволили собі посміхнутися, інші були просто вдячні за можливість перевести дух. Проте реакція Саліби була вражаючою. Він повернувся до своїх товаришів-захисників і воротаря — усі старші за нього — і люто вказав на скроні. Його слова, можливо, були незрозумілі для натовпу, але послання було зрозумілим: жодних відволікань. Нам належить перемога. Це був акт, безперечно, лідерства.

Тоді Салібі було всього 20 років — через кілька днів йому виповнився 21 рік. Але ті, хто знає його найкраще, кажуть, що це завжди було його шляхом. З тих пір, як у 17 років він увірвався в першу команду Сент-Етьєна, він мав певний авторитет. За кілька хвилин «Марсель» отримав винагороду за збереження концентрації. Відривна атака привела до Седріка Бакамбу, який забив гол, який закріпив перемогу. Саліба розірвав довжину поля, щоб відсвяткувати перед залипаючими вболівальниками, піднявши руки вгору, а потім вниз, вказуючи на землю, ніби кажучи: «Це Марсель. Це наше поле. Це наша ніч». На цьому драма не закінчилася. Марсель пропустив пізню втіху, забитий гол зі штрафного, який пропустив Саліба. Переслідуючи свою людину в правому руслі, він невміло кинувся і отримав жовту картку. Ці кілька хвилин, можливо, підсумовують, де Саліба перебуває на даному етапі свого розвитку: передчасний лідер, але все ще молодий захисник — гравець з великим потенціалом, але ще багато чого потрібно навчитися. Повний робочий день Саліба обійняв свого одноклубника з Марселя Гендузі. Це два дуже перспективних молодих гравця, обидва увійшли до останньої збірної Дідьє Дешама у Франції. Обидва гравці технічно взяті в оренду з «Арсеналу», хоча з обох боків каналу мовчазно визнають, що Гендузі залишиться в Провансі і не повернеться в північний Лондон. В угоді про оренду півзахисника було передбачено обов’язкове положення про купівлю в районі 11 мільйонів євро (9,2 мільйона фунтів стерлінгів) за умови виконання певних критеріїв на полі. Офіційно ця угода буде завершена влітку.

Таким чином, Гендузі, схоже, належить до минулого Арсеналу. Багато вболівальників Арсеналу сподіваються, що Саліба ще може належати їхньому майбутньому. Однак виклик до національної збірної цього тижня є потенційною перешкодою для цього. Після матчу з Ніцци Гуендузі та Саліба літали на приватному літаку на північ до Парижа — Гендузі приєднався до повної команди Дешама, а Саліба розраховував перебувати з підлітками до 21 року. Однак наступного дня молодого центрального хафа попросили приєднатися до старшого складу. Для Саліби це нагорода за його недавню форму — і доказ того, що виступів у Лізі 1 достатньо, щоб отримати схвалення Дешама. Це також ознака того, що він близький; надійний претендент на місце в команді чемпіонів світу через вісім місяців після чемпіонату світу. Це занадто великий приз, щоб його ігнорувати. Коли Саліба та його представники вирішать його майбутнє наприкінці сезону, це буде в центрі уваги. Гендузі виглядає як вдома в Марселі. Є щось у цьому клубі — пристрасть, колір, гламур — що йому ідеально пасує. Це не було даністю. Натовп Велодрому, як відомо, розбірливий, і дехто побоюється, що вони можуть не відразу перейти до колишнього гравця академії Парі Сен-Жермен. Однак особистість Гендузі швидко здобула у нього новий набір прихильників. «Причина, чому вболівальники Марселя по-справжньому прийняли Гендузі, полягає в тому, що для них клуб – це пристрасть і відданість», – пояснює французький футбольний письменник Метт Спіро. «Це дві речі, які глибоко вкорінені в ідентичності клубу. Вони не приймають гравців, які не викладаються на все — і вони не гірше включати гравців, якщо це те, що вони бачать, — але Гендузі майже відразу став хітом». Існує спів, мантра, часто повторювана на Велодромі, яка закликає гравців «mouillez le maillot». Це означає «змочити форму» — воно благає гравців витратити достатньо енергії, щоб залишити поле просоченим потом. Мало хто з гравців втілює цю ідею більш очевидно, ніж Гендузі. Він також одразу познайомився з менеджером «Марселя» Хорхе Сампаолі. Гендузі, як правило, викликає розбіжності серед тренерів. Хоча він явно не зустрічався з Мікелем Артетою в «Арсеналі», він був дуже близький до попередника нинішнього тренера Унаї Емері — і у Гендузі та Сампаолі такі ж близькі стосунки. «Гендузі — людина Сампаолі на полі, — каже Спіро. «Вони обидва мають такий спосіб носити своє серце на рукаві і відкрито демонструвати свою пристрасть».

Раніше цього місяця Гендузі пояснив своє захоплення аргентинцем. «Під час перших обговорень, які я мав з ним перед підписанням контракту з «Марселем», я відчув себе в його особистості та його способі бачити футбол, бачити людей», — каже 22-річний футболіст. "Ми маємо багато спільного." Проте робота з Сампаолі ставить перед гравцем свої проблеми. Він відомий своєю тактичною майстерністю, використовуючи лише цього сезону 14 різних формацій. Для Ґендузі це, як правило, означало роботу в ролі більш просунутого півзахисника. Проти Ніцци він носив номер 6, але грав більше як правосторонній номер 8, час від часу заходячи на правого крайнього захисника, щоб допомогти з нарощуванням. Розгортання дає йому свободу, яка відповідає його грі. Це відрізняється від глибшої ролі, яку він зазвичай займав в Арсеналі, і в чомусь нагадує нещодавнє переміщення Граніта Джаки Артети. Небагато вболівальників Марселя сумніваються у фізичній здатності Гендузі виконувати роль від коробки до боксу, але є певні занепокоєння щодо його технічної якості, особливо в останній третині. «Він недостатньо ризикує в майбутньому», — сказав один з The Athletic після гри в Ніцці. «Він технічно поганий, він недостатньо креативний». «Він мене дратує», — каже інший. «Його перший дотик не чудовий, його контроль над м’ячем поганий. Він робить поганий вибір». І все ж ніхто не може посперечатися з його головними рисами: темпом роботи та характером. «Він воїн», – визнають вони. «Він нічого не відпускає». Коли Ґендузі робить помилки на полі — якщо він помиляє передачу чи не контролює м’яч — він, здається, повертає володіння лише силою волі. Не було жодних ознак дисциплінарних проблем, які мучили його час в Арсеналі. Деякі додають це до навичок Сампаолі з управління людьми: він значно досвідченіший, ніж Артета, і, можливо, більш адаптований, коли справа доходить до роботи з різними особистостями. Але інші відчувають, що це більш зрілий Гуендузі. Він став батьком минулого року і здається більш влаштованим. Спостерігаючи за грою проти Ніцци, історія на полі помітно зменшилася з часів «Арсеналу». Після підбору він встає і переслідує м’яч, а не арбітр. Коли партнер по команді помиляє передачу, він піднімає руки вгору, а потім зупиняється.

Але особистість все ще є. Гравець «Карабаху» Ібрагіма Ваджі розповів, що після того, як минулого місяця він забив м’яч у сітку в матчі плей-офф Ліги конференції Європи, Гендузі сказав йому: «Якщо ти мусульманин, Бог покарає тебе, якщо ти не скажеш правду!» Ваджі негайно подався, і гол був відхилений. «Гендузі дуже чесний, іноді здається різким, але те, що він каже, часто є реальністю», — каже інше джерело з хорошою позицією. «Він рідко буває неповажним». Артета, можливо, не погодиться — пара мала публічні суперечки під час тренувальної поїздки «Арсеналу» до Дубая в лютому 2020 року. У червні, після того, як Ґендузі нібито насміхався з гравців Брайтона щодо їхніх заробітків у матчі після карантину, його викликали на дисциплінарні збори з ієрархією клубу — зустрічі, які пройшли погано. Прихильники Ґендузі припускають, що він, можливо, став жертвою грандіозної стратегії: у деяких частинах команди було відчуття, що Артета рішуче налаштований розбити французьку гримерну, яка була згуртованою та впливовою.

Незважаючи на все це, в Арсеналі відчувається жаль з приводу майбутнього відходу Гендузі. «Необговорювані» Артети, імовірно, заклали основу культурної революції клубу, але жертви обов’язково були. Мало хто в Арсеналі сумнівається в таланті Гендузі, і є розчарування, що все не вийшло. Спочатку клуб відправив його в оренду в берлінську Герту в німецькій Бундеслізі, а потім уклав угоду з Марселем минулого літа. Критерії для постійного трансферу завжди були дотримані: одна умова полягала в тому, щоб Марсель уникав вильоту. Вважається, що початкова комісія за позику вартує 1 млн євро, а цього року ще 11 млн євро. Поміркувавши, можна було б пошкодувати про цю угоду: «Арсенал», можливо, погодився на пандемічну ціну, щоб гарантувати певний приплив готівки. Насправді, на відкритому ринку і як гравець Франції, Гендузі цілком міг би коштувати щонайменше вдвічі більше. Однак той корабель відплив. Гендузі знайшов дім у Марселі і, ймовірно, залишиться там. Інтригуючим питанням є те, що буде з його одноклубником по команді «Арсенал», «Марсель», а тепер і Франція – Саліба. Це був хороший тиждень, щоб бути Вільямом Салібою. У неділю він допоміг подолати Ніццу, вивести Марсель над місцевим суперником на друге місце і на шляху до кваліфікації Ліги чемпіонів. Наступного дня він отримав свій перший виклик до старшої збірної Франції Дідьє Дешама. У четвер, 24 березня, йому виповнився 21 рік. Оскільки його ім’я вже деякий час знайоме фанатам «Арсеналу», ця знаменна подія нагадує про те, наскільки він ще молодий. У його батьківському клубі вірять, що Салібі все ще може не вистачити на шість років до досягнення його піку як гравця.

Незважаючи на його ніжні роки, «Марсель» вже є третім французьким клубом Саліби. У другій половині минулого сезону він грав за Ніццу на правах оренди і пройшов у Сент-Етьєн. Коли було вирішено, що весь сезон 2021-2022 років він проведе на правах оренди, Арсенал розглянув можливість організувати перехід до клубу Прем’єр-ліги, щоб дати Салібі можливість накопичити досвід в англійському футболі. У цьому мисленні є чітка раціональність, але для француза Марсель має привабливість, яка виходить за межі логіки. Клуб широко підтриманий, з історичним минулим. Це клуб, народжений промисловим портом, містом, яке вже давно є домом для значного населення іммігрантів. Тому пристрасть, яка існує навколо клубу, пронизана політикою. У лізі, де зараз домінують надзвичайно багаті митрополити Парі Сен-Жермен, Марсель є романтичним вибором. Для Саліби переїзд на «Стад Велодром» — на відміну, скажімо, від «Ньюкасл Юнайтед» чи «Крістал Пелас» — був би відносно простим вибором. Позика також виконала своє призначення. Саліба багато грав у футбол, розпочавши 28 ігор Ліги 1 і ще три в Кубку Франції. Він також розпочав дев'ять матчів європейських змагань, що більше, ніж може сказати будь-який нинішній член команди Арсеналу. За сезон він зібрав 3595 хвилин — більше, ніж будь-який інший гравець Марселя. Ґендузі є другим, лише на 39 хвилин менше. Це підкреслює довіру, яку Сампаолі готовий виявити до цих двох молодих орендарів. «З першого дня він сказав мені, що я збираюся стати одним із лідерів команди», — сказав Саліба раніше в цьому сезоні. «Він дає мені велику впевненість. Навіть після невдалих матчів».

Знання того, що він гратиме в кожну гру, забезпечило Салібі платформу для розвитку. «Ви прогресуєте швидше, коли у вас є тренер, який вас не бере», – сказав він цього тижня. «Ви робите помилку в наступній грі, ви знаєте, що маєте виправити її. Тут ви прогресуєте найшвидше». Це не завжди було простим плаванням. Саме Арсен Венгер, який пішов з роботи в «Арсеналі» трохи більше ніж за рік, коли вони підписали підлітка влітку 2019 року, придумав фразу «Ви платите за навчання молодих гравців очками», і в цьому сезоні були випадки. коли Марсель змушений був прийняти цю ціну. Саліба може бути дуже вражаючим, але схильний до аберацій. «Він дуже добре справляється з деякими складними речами, іноді не так добре з простими речами», як сказав один із контактів. Це було доказом у неділю проти Ніцци. Час роботи Саліби в системі Сампаолі, безумовно, був освітою. У матчі з Ніццею, як це часто було в цьому сезоні, він вишикував праворуч від задньої трійки. На цій посаді він проводить багато часу майже в «захисному» каналі. Коли «Марсель» втрачає володіння, він переходить на більш вузьку позицію, а півзахисник Валентин Ронжє стає правим захисником. Цікаво, що є деякі чіткі паралелі з роллю, яку Бен Вайт грав у Брайтоні минулого сезону перед його літнім переходом в Арсенал. Це не ідеальна підгонка. Покриття цієї широкої частини поля означає, що він час від часу виглядає як центральний полузахисник, який незручно заповнює правого захисника. Пізній фол, за який він отримав жовту картку, це не перший момент для нього проти Ніцци. У першому таймі пізній випад на Мелвіна Барда залишає перекриття крайнього захисника і скаржиться. При натисканні близько до бокової лінії його розподіл стає менш надійним. У його власному боксі є один критичний момент, коли Саліба збиває нападника Енді Делора. Якимось чином заклики Ніцци відхиляються. Близька втеча. Але бувають і інші випадки, коли Саліба виглядає домінантною. Фізично його структура настільки вражаюча. У якийсь момент він кидається в повітряну боротьбу з Аміном Гуїрі, яка залишає Ніццу вниз і потребує лікування. Їхні черепи тріснули, а це означає, що Гуїрі повертається на поле закривавленим і перев’язаним. Двічі протягом 45 хвилин агресивний підхід Саліби викликає кров — і все ж він пішов неушкодженим. На м'яч він стриманий, навіть елегантний. Він робить помилки, але вони, здається, не порушують його відчуття спокою. У всякому разі, він виглядає як гравець, для якого футбол іноді був занадто легким. Під час цього періоду позики були очевидні досягнення.

Під час цього періоду позики були очевидні досягнення. У жовтні він зняв останній удар про Кіліана Мбаппе, близького друга сім'ї з тих часів, коли вони росли в паризькому районі Бонді, що передбачувано стало сенсацією в соціальних мережах. Того вечора були присутні технічний директор «Арсеналу» Еду та менеджер з кредитів Бен Наппер. Еду дочекався закінчення гри, щоб поговорити з Салібою, і привітав його з виступом.

Були також явні низькі показники, мабуть, найочевидніший результат — поразка минулого місяця від Ніцци в Кубку Франції з рахунком 4:1. Після цієї гри Саліба був відвертим в оцінці своєї форми. «Я молодий гравець, але це не виправдання», — сказав він французькому виданню RMC. «З початку лютого я був дуже середнім». Це типово для гравця, який детально аналізує власну гру і очікує найкращого. У когось такого молодого, однак, це незвично. — Ми не повинні ховатися, — продовжував він. «Я знаю, що маю працювати, я молодий гравець, але це не виправдання. Я віддам все, щоб повернутися на свій хороший рівень». Для молодого захисника невдачі неминучі — це відновлення найважливіше. Протягом кількох тижнів він зробив достатньо, щоб заслужити виклик до повної збірної Франції. Свідчення Сільвена Ріполя, тренера Франції до 21 року, було ключовим у забезпеченні Саліби місця серед старших. Саліба став лідером на рівні «Espoirs», і це вплинуло на його просування по службі. Він уже пройшов свою ініціацію з повною командою, виконавши свою версію треку французького репера Booba. «Ми стежили за ним деякий час, — каже Дешам. «Те, що він робить з OM (Марсель), у ролі, яку він добре знає, і в системі, яка не ідентична, але схожа на ту, яку ми використовуємо, є цікавим. «Вільям – хороший захисник у поєдинку. Він швидкий, добре грає головою і випромінює багато спокою та холоднокровності». Потрапити у збірну на чемпіонат світу цієї зими, можливо, для Саліби ще важко, але принаймні у нього є шанс.

Тепер питання в тому, що чекає майбутнє. Коли Саліба приєднався до Арсеналу майже три роки тому, він підписав чотирирічний контракт, який також надав клубу опцію на додатковий рік. Якщо припустити, що ця опція буде реалізована — а у Арсеналу є до кінця грудня, щоб запустити його — угода перенесе його до 2024 року. Зазвичай клуб буде продовжити гравця на два роки після закінчення терміну дії його контракту, але всі сторони знають, що Саліба навряд чи зробить, поки його майбутнє не буде визначено. Для Арсеналу повернення Саліби було б розумним кроком. Він повернув би більш досвідченого, досвідченого захисника. Схоже, що в наступному сезоні вони зможуть грати в якийсь європейський футбол, і в команді потрібна більша глибина та якість. «Якщо Саліба приїде до Великобританії і зіграє зараз, він буде іншим Салібою, ніж той, який прибув», – каже той, хто спостерігав за ним зблизу в Марселі. «Він дуже добре розвинувся». Але чи хоче він повернутися? І більше того, чи справді Арсенал хоче його? У цьому сезоні між клубом і гравцем не було особливого контакту — здебільшого вони залишили його напризволяще. Коли Саліба вперше приєднався до «Арсеналу», він взяв надзвичайно активну роль у переїзді для підлітка та склав хороші стосунки з керівниками Хусом Фахмі та Раулем Санллехі. Ці двоє з тих пір покинули клуб, а Саліба не близький до жодного члена нинішньої ієрархії.

У «Арсеналу» є менеджер з кредитів Кнаппер, який контролює та керує гравцями, які знаходяться в інших місцях. Саліба не є винятком, але з технічними лідерами «Арсеналу» було мало контактів з тієї гри з ПСЖ п’ять місяців тому. Якщо у Артети та Еду є план щодо нього на наступний сезон, йому поки що не повідомили. Деякі запитають, чому до Саліби слід ставитися інакше, ніж до будь-якого іншого гравця, який перебуває в оренді. Відповіді, можливо, приходять у вигляді цінника, потенціалу, майбутнього міжнародного визнання. Важко уникнути підозри, що якщо Саліба є важливою частиною майбутніх планів Артети, він, напевно, знав би про це. Звичайно, між захисником і нинішнім менеджером «Арсеналу» були проблеми. Саліба прибув в Арсенал влітку 2020 року, сподіваючись на перепочинок. Він провів сезон підйому і падіння на правах оренди в Сент-Етьєні, отримавши дві серйозні травми. Однак це було ніщо в порівнянні з труднощами, які він зіткнувся з поля. За два місяці до того, як він повинен був почати життя в «Арсеналі» того передсезоння, померла його мати. Саліба був, звісно, ​​дуже близько до неї, і це був страшний удар. Після того, як сезон 2019/20 у Франції був згорнутий у березні через пандемію, Саліба повідомив лондонський Колні, сподіваючись бути інтегрованим до команди Арсеналу. Натомість Артета швидко вирішив, що не розглядатиме його для відбору в 2020-21. Звіти з Лондона Colney свідчать про те, що іржавий Saliba був дещо меншим за очікуваний рівень. Саліба сподівався на розраду, що представлятиме Сент-Етьєн у відкладеному фіналі Кубка Франції в липні, але обидва клуби не змогли дійти згоди. Саліба залишився вкрай розчарованим — і це розчарування посилювалося тим, що до закриття літнього трансферного вікна не було організовано жодної позики. З тих пір у звітах звинувачують адміністративну помилку або брак ресурсів у очевидному зриві угоди в день кінцевого терміну, але реальність така, що для комфортного завершення угоди рішення про найближче майбутнє Саліби потрібно було прийняти за кілька тижнів. Але «Арсенал» застопорився, і час закінчився.

Саліба дуже амбітний — він думає про свою кар'єру в плані на 15 років. Товариші по команді регулярно жартують про величезні тарілки з їжею, які він поглинає, але цей апетит до їжі відповідає лише ненажерливому апетиту до успіху. Він сповнений рішучості піднятися на вершину. Кожен місяць має значення, кожна гра має цінність. Зрештою, Салібі довелося зачекати до січневого вікна минулого сезону, щоб перейти в Ніццу на правах оренди. Ті місяці, коли він вісім разів грав за «Арсенал до 23 років» у Другій Прем’єр-лізі 2 і виграв EFL Trophy, здавався втраченим часом. Він був злий, і йому було боляче. Частина з цього вже оброблена. Ознакою його зрілості є те, що сьогодні він сприймає це як тривожний дзвінок. У грудні у розмові з Eurosport він сказав: «Ви повинні боротися за кар’єру. Ми повинні прийняти це як урок, щоб йти далі. Це дало мені ляпас, щоб сказати: «Ти ніхто! Тебе можна купити за 30 мільйонів євро, прийти в клуб, і ми залишимо тебе в стороні». «Я сприйняв цей досвід, будучи позитивним. Я цим харчуюся. Я знаю, що таке не грати шість місяців. Сьогодні я хочу грати в кожну гру. «Це повертає ідеї на місце. Перед тим, як приїхати в «Арсенал», я сказав собі: «З ким я буду грати?» І тоді тебе навіть немає в групі Прем’єр-ліги. Це дає вам хороший ляпас, це добре. Це повертає вас до реальності». Зі свого боку Артета відстоював рішення відправити Салібу туди, де він буде регулярно грати. «Я знаю, що іноді важко пояснити або зрозуміти, після грошей, які клуб витратив на те, щоб його залучити, відправити його в оренду», – сказав менеджер «Арсеналу» на початку цього сезону. «Але з ним сталося багато речей. Він для нас довготривалий гравець, і ми також повинні його захистити. І дати йому три-чотири ігри (у першому футболі з Арсеналом) недостатньо».

І що тепер? Публічно Саліба тримає свої карти близько до скрині. Він говорить правильні речі, коли мова йде як про Арсенал, так і про Марсель — і, схоже, готовий залишитися в Провансі. Французи не приховують ні свого захоплення Салібою, ні він своєї прихильності до клубу. «Я ніколи не приховував, що мені тут добре», — сказав він ЗМІ цього тижня. «Я не знаю свого майбутнього, залишилося два місяці. Найважливіше – це вийти в Лігу чемпіонів і пройти якомога далі в Лізі конференцій (у чвертьфіналі наступного місяця Марсель зустрінеться з грецьким ПАОК Салоніками). «Я думаю, що потім, наприкінці травня/початку червня, будуть переговори з «Арсеналом» і «Марселем». Але впевнений, що продовжити тут було б не поганою ідеєю. Навпаки, я знаю місто, своїх одноклубників, свого тренера. Але це залежить не тільки від мене». Деякі у Франції сумніваються, чи матиме Марсель фінансові м’язи, щоб здійснити постійне підписання контракту, особливо якщо власник Френк Маккорт хоче стримати витрати. Саліба обійдеться недешево: Арсенал, імовірно, хотів би відшкодувати 30 мільйонів євро, які вони заплатили, хоча точна оцінка залишається невизначеною — можливість остаточного відходу Саліби ще не обговорюється між гравцем і клубом. «Марсель» мав би забезпечити собі кваліфікацію в Лізі чемпіонів, щоб мати шанс заплатити такий гонорар, і навіть тоді це було б дуже важко. Заробітна плата Саліби в «Арсеналі» вже ставить його серед найбільш заробітчан у французькому клубі, і він цілком виправдано очікував би підвищення, якби приєднався до них назавжди.

Марсель, однак, навряд чи стане його єдиним виходом. Атлетик розуміє, що якби Саліба вирішив переїхати назавжди цього літа, він мав би інших залицяльників у Франції, Іспанії та Англії. Саліба також залишається відкритим для повернення в Арсенал. Він визнає, що це великий клуб і велика можливість, і було б неприємно піти, не залишивши свого сліду в червоно-білій сорочці. Проте є також визнання труднощів, які несе повернення. Уайт і Габріель вважаються першим вибором захисної пари — Уайт навіть взяв футболку № 4, колись призначену для Саліби. Він, на відміну від них, не підписує Артету. Наскільки значними були початкові інвестиції Арсеналу в Салібу, їхні інвестиції в 50 мільйонів фунтів стерлінгів у White були більшими. А після успішного дебютного сезону позиція 24-річного гравця Англії буде тільки зростати. Французу не було б гарантії ігрового часу в наступному сезоні, якщо він повернеться на головну машину — а з перспективою виграти чемпіонат світу в листопаді та грудні, яка зараз спокусливо бовталася перед ним, це може бути ще більшим. проблема.

Нинішній третій центральний хав «Арсеналу», Роб Холдінг, розпочав лише чотири з 28 матчів чемпіонату в сезоні 2021-2022 років. Для гравця, який планує виступати на цьогорічному чемпіонаті світу, такий сценарій був би абсолютно неприйнятним. Перетворення їхнього нинішнього четвертого місця на європейську кваліфікацію означало б більше матчів, але чи були б вони тим типом ігор, щоб переконати Дешама включити його? Саліба нічого не сприймає як належне щодо своєї причетності до Франції — їхній багатство оборонних можливостей означає, що для нього ще дуже важко отримати місце на літаку до Катару — але тепер, коли перспектива відчувається відчутною, він має прагнути до цієї мети. У London Colney є ті, хто вважає, що галас навколо Саліби переважає над талантом; інші, які вважають, що він зробив більш ніж достатньо, щоб отримати шанс носити футболку Арсеналу. Від того, чи отримає він таку можливість, може в кінцевому підсумку вирішувати менеджер. Скільки він хоче цього гравця? Які гарантії він готовий запропонувати? «Я відчуваю, що Артета з будь-якої причини йому не продається», – припускає французький футбольний письменник Метт Спіро. «Це може змінитися, враховуючи сезон, який проводить Саліба. Я все ще вірю, що він хотів би грати за «Арсенал», питання в тому, чи отримає він шанс під керівництвом цього тренера». Якби Саліба постійно спілкувався з високопоставленими особами свого батьківського клубу, які запевняли його про місце в своїх планах, можливо, ситуація була б іншою. Натомість він не знає, де він стоїть. Донедавна перспектива повернутися в «Арсенал» без гарантій і боротися за місце в першому складі не була особливо страшною. Однак, оскільки на горизонті потенційне місце на ЧС-2022, це може бути занадто великим ризиком. Цей виклик до старшої збірної Дешана у Франції, безсумнівно, є чудовою новиною для Саліби. Можливо, це не хороші новини для тих вболівальників, які все ще сподіваються побачити його в Арсеналі.

фaн-Apceнaл 26.05.2022 14:27

Ответ на комментарий пользователя сygunner

Вверх
+3/-0
Вниз

"Ничего не понятно, но очень интересно!"©

 

P.S.

Хочу увидеть за решеткой Говарда Уэбба, Майка Дина, Пола Тирни и Мартина Аткинсона.

никКАНОНиР 25.05.2022 17:41

Вверх
+2/-1
Вниз

Не забываем про бесценный опыт, а он от сборной безусловно присутствует, если не в игровой практике, то в атмосфере сопряженной с ментальностью, что тоже очень важно, ибо тренироваться и играть бок-о-бок с лучшими делает наших ребят еще лучше. Эмиль еще себя проявит, не сомневаюсь. Побочка от выступления в сборных - это, безусловно, травмы на сборах/играх и травмы в Арсенале после сборных как следствие дополнительной накопленной усталости. Никак ему не находилось место при Эдегоре,эдакий "Рэмси" при Артете, да и Венгер зачастую тоже не знал куда пихать "Великого Валлийского Волшебника" чтобы он показывал свой игровой потенциал на максимум. И как резонно заметил принтерпетрович как и Эдегор, Смитти  - скорее игрок полуфланга, но не игрок под нападающим и не чистый вингер, разумеется, да и "10" номер, кажись, над ним давлеет - рановато-то дали, рановато, я считаю. Плюс проблемы со здоровьем наложились на его рост и конкуренция с норвежцем осталась не за ним, собственно.

 

Ну а сборникам пожелаю проявить себя на пределе таланта и текущих возможностей и без травм, пожалуйста, возвращайтесь. А так эти лиги наций, взять бы и отменить, как прально заметили уже, задолбали эти меркантильные цели  хуефа, да и не забываем сколько пропустил Парти с начала года - выезд на Кубок Африки, потом травмы на ровном месте (по травматичности в Арсенале  - это другой игрок нежели что был у Симеоне)...и сколько мы лишились очков из-за отсутствия важных и основополагающих игроков как Томас

никКАНОНиР 25.05.2022 17:56

Вверх
+5/-2
Вниз

Когда в следующий раз будете мне вменять за новостные простыни, - а я их постил, постю и буду постить, - вспомните эту ветку;-)

сygunner 25.05.2022 18:31

Ответ на комментарий пользователя никКАНОНиР

Вверх
+5/-9
Вниз

возмущаться по поводу обилия и разнообразия информации могут люди, не привыкшие к выбору чего-либо. им одной строчкой, чтоб доходчиво и не напрягать мозг.

есть гурманы, а есть те, кому щи да брюква - пик кулинарного искусства.

сygunner 26.05.2022 15:46

Ответ на комментарий пользователя kzlocal

Вверх
+3/-2
Вниз

щи едят лаптями, а борщ ложками с пампушками. єто все равно, что сравнивать осла с арабским скакуном

фaн-Apceнaл 26.05.2022 14:28

Ответ на комментарий пользователя сygunner

Вверх
+2/-0
Вниз

Французы любят брюкву, а они всегда были любители вкусно пожрать!

 

P.S.

Хочу увидеть за решеткой Говарда Уэбба, Майка Дина, Пола Тирни и Мартина Аткинсона.

Michal 25.05.2022 20:50

Вверх
+3/-1
Вниз

Нападающий Эдди Нкетиа останется в «Арсенале», сообщают журналисты Сами Мокбел и Дэвид Орнштейн.

По информации источников, футболист отклонил все предложения от других клубов, и вскоре подпишет с «канонирами» долгосрочный контракт.

Ранее появилась информация об интересе к форварду со стороны «Челси», «Ливерпуля», «Кристал Пэлас» и ряда немецких клубов.
_________________________________

Третий трансфер

никКАНОНиР 25.05.2022 22:36

Вверх
+1/-0
Вниз

Шестая команда скромной Италии vs 3я команда веселухи из Нидерландов - всё что нужно знать о пресности финала Лиги Конференций. Как-то в чемпионшипе поинтереснее игры бывают) Ради Нельсона и Мэйтланда на скамейке можно потерпеть сиё действо. Тёзка Дзаньоло как и тёзка Барелла из Интера - единственные тёзки из Серии А кто как индивидуальности привлекают немалое внимание своей неординарной игрой и мышлением) Повезло моуру с Николо;-)

jeremy_p_caulfield32 25.05.2022 22:46

Вверх
+4/-2
Вниз

Оставить Нкетию в выборе между ним и Ляказетом конечно предпочтительнее.Но желательно,как третий выбор по позиции на замену.В летнее ТО необходим хотя бы один топовый форвард и один конкурент для Нкетии. А вот продление египтянина вызывает некоторые опасения в опорной зоне,он также как и Нкетия - прекрасный третий выбор.Но как показывает практика,Парти не железобетонный,а Локонга пока не вытягивает,а нужно именно качественное,а не только количественное усиление центра,чтобы освободить ЭСР и Эдегора. Вообщем ни условного Биссума ни Ндиди мы скорее всего не увидим.Может только в таком случае форвард топовый придёт))

denbergkamp 25.05.2022 23:07

Ответ на комментарий пользователя jeremy_p_caulfield32

Вверх
+5/-4
Вниз

В  літне то треба щоб ти ще сильніше лизав дупу ботоксного діда.Тоді Кронке тебе послухає і купить тобі кого ти забажаеш))

jeremy_p_caulfield32 26.05.2022 22:41

Ответ на комментарий пользователя madfcuk

Вверх
+5/-2
Вниз

Вам недотёпам,защебетавшим 2,5 месяца назад на Мови, я советую переходить на польский язык) более актуально теперь для вас) 

никКАНОНиР 25.05.2022 23:04

Вверх
+3/-0
Вниз

Это да. Если уж выбирать между Сашей и Нкетиах, то оставлять молодого (но, блин на каких условиях?). Допустим приходит Жезус,Давид,Осимхен,etc, готов ли Нкетиах быть вторым номером, если у него действительно возобладали амбиции роста а не улучшенного контракта(?!?). В том-то всё и дело, если Эдика продлевают, то скорее будет всего один основной форвард, с вылетом которого снова будем лицезреть нашего "буратинку", правда если Артета не перестроит схему с ложной девяткой как Пеп, которого может сыграть в принципе любой вингер или полузащитник(в нашем случае атакующий полуфланговый нападающий), но тогда надо укрепляться и в полузащиту и искать креативных исполнителей, один из которых есть в Лестере, не, даже два и один играет в Наполи (по национальности тоже испанец;-)

Перс 25.05.2022 23:47

Вверх
+4/-0
Вниз

Свойство Эмиля открываться из глубины - очень важное для команды качество. Он на самом деле манерой игры отчасти напоминает Ремзи - менее динамичен, но более собран и по игроцки умён. Ну и полуфланги у них разные - Ремзи больше тяготел к правому. Что касается Эмиля - вполне, как на меня, мог бы исполнить и ложную девятку. А игнорировать его, маринуя на скамье запасных... Артета - любитель пилить сук, на котором сидит в конкретный момент. Эмиль - один из этих сучьев.

kzlocal 26.05.2022 10:38

Ответ на комментарий пользователя Перс

Вверх
+3/-0
Вниз

Аарон был пахарь, в отборе был одним из лучших.

Эмиль в этом компоненте даже без статистики не дотягивает.

Но то что Эмиль очень хорош из глубины, то это факт! И если Эмиль и Эдегор будут в связке под нападающими, что очень маловероятно, то нападающему создадут много возможностей для атаки и у бопорки и оборонцев соперника голова будет идти кругом, но есть слабое место у этой пары, при игре обоих в центре под нападающими, тогда будет 1 опорник, что очень мало для нынешнего Арсенала.

Перс 26.05.2022 11:52

Ответ на комментарий пользователя kzlocal

Вверх
+3/-0
Вниз

Чтобы решить проблему с размещением обоих, нужен тренер с творческим подходом. Не знаю, как ты, но я считаю Артету грамотным и прилежным профи в своём деле - не более того. А вот в части творчества ему и трёх баллов из десяти не дам. Держать на скамье Смитти глупо, расточительно и недальновидно. В конце концов, существует ротация состава, но не для Артеты: если уж упрётся во что-то - не сдвинуть. Я - среди тех, кто не хотел бы видеть Артету у руля команды, за которую болею. Но ещё год, как минимум, придётся этого парня лицезреть у бровки. Что же, успеха ему и положительных эмоций - нам.